MD Кодове

Напоследък често се говори за MD Кодове („медицински кодове“) и техните предимства пред традиционното поставяне на филъри. Всъщност MD Кодовете са специфична техника за поставянето на филъри на базата на хиалуронова киселина и ботулинов токсин, според която не се инжектират дермални пълнители в самите бръчки, а в специфични строго определени точки на лицето. Революционната техника е разработена от бразилския пластичен хирург д-р Маурисио де Майо.

При правилно спазване на установения алгоритъм се третират успешно дълбоки бръчки, отпускане на кожата, кръгове под очите, страничен профил на брадичката и оформяне краищата на устните. Това е един цялостен подход към изграждането на идеалните пропорции на лицето! А крайният резултат е отпочинал и здрав вид, излъчващ щастие и дружелюбност.

Според индивидуалните анатомични нужди на пациента се инжектират между 2мл и 10мл филър в цялото лице, както и между 6 и 20 единици ботулинов токсин. Интересен факт е, че при максимално инжектирано количество от 10мл филър се получава повдигане на кожата нагоре с 1см, което се равнява на ефектът от оперативен лифтинг. В повечето случаи 4мл филър са напълно достатъчни за постигането на т. нар. “Уау ефект”. Продължителността на резултата от процедурата е между 12 и 18 месеца, след което целият подход може да бъде приложен отново или части от него според индивидуалните нужди.

Предимство на MD Кодовете е, че позволяват да бъдат реализирани на етапи и съответно разсрочени в няколко поредни месеца. Също така може да се работи върху една единствена проблемна зона – чело, вежди, бръчки тип „пачи крак“, назолабиална област, устни, марионетни линии и линия на долната челюст. Подходящи са както за мъже, така и за жени.

Това не е просто естетична процедура, а цялостна анти-ейдж стратегия, която променя човешки животи! Можете да си запазите час за безплатна консултация относно MD Кодовете с доц. д-р Лилия Зисова и/или д-р Константин Зисов на тел. 0879442772 – преценяване на индивидуалните анатомични нужди и изготвянето на персонализиран анти-ейдж план.