Anti age лице-представяне на различни методи за подмладяване
Фотоподмладяване/photorejuvenation/

Фотоподмладяването /photorejuvenation /е един от сьвременните методи за подмладяване. Извьршва се чрез IPL апарати. Използва се дьлжина на вьлната 515-1200 nm . Разбира се апаратурата трябва да бьде от висок клас за да дадат процедурите очаквания ефект.
Процедурата третира едновременно редица козметични и кожни проблеми – подмладяване, сьдови и пигментни лезии.
Чрез нея се постига дълготраен ефект на подмладяване и освежаване –
подобрява се еластичността, тургора и текстурата на кожата, повлиява се грапавостта и нееднородната структура , стимулира се синтезата на колагена.

Едновременно с това се премахват фините бръчки и разширените пори. Фотоподмладяването третира успешно фотоувредената кожа – стареене вследствие излагане на слънце (дисхромия, лентиго, хиперпигментации, пойкилодерма, еластоза, колагенови промени). Едновременно с това процедурата премахва пигментни петна – лунички, петна от слънчево изгаряне, “възрастови петна”.
Васкуларни /сьдови/ проблемиеритема, розацея, купероза, дифузна червенина, зачервяване на лицето ; Съдови аномалии премахване на капиляри – телеангиектазии /разширени кръвоносни съдове/, „съдови звезди”, някои видове хемангиоми.

Фотоподмладяването третира всички тези проблеми едновременно, като води до постепенно, естествено подобряване състоянието на кожата, без да е необходим възстановителен период.

Лицето, шията и ръцете са най-предпочитаните зони за това лечение. Броят на третиранията зависи от зоната на тялото, а също и от типа кожа. Един курс на лечение включва средно между 3 и 5 третирания през 3-4 седмици, за да се постигне търсеният ефект на гладка кожа с равномерен тен. През първата година след първоначалното лечение могат да бъдат поискани 1 или 2 поддържащи процедура. Ефектът след първата процедура е видим, но незначителен в сравнение с постигнатия краен резултат. Необходимо условие за успех на процедурата е липсата на слънчев загар. Използването на фотозащитни средства след третирането е задьлжително.

Друга сьвременна anti-age процедура е радифрегвенцията /RF/ чрез която се постига радиочестотен лифтинг на кожата.

Радичестотният лифтинг, или радиофрегвенцията е неоперативен лифтинг на кожата. Радиочестота е термин за енергия, обхващаща голяма част от електромагнитния спектър. Процедурата е апаратна. Радиочестотните апарати генерират топлина. Топлината предизвива процес на денатурация на колагена който се изразява в свиване на колагеновите влакна, следва стимулиране на синтезата на нов колаген. Колагеново ремоделиране трае 10-12 седмици.

Радиочестотната термоиндукция е напьлно безболезнена, неаблативена, неинвазивна. Разбира се пациента трябва да обьрне внимание на апаратурата с която се извьршва процедурата.Тя трябва да е 4-5-6 HZ, за да е ефективна. Радичестотният лифтинг може да бьде прилаган върху всички възможни зони на лице, шия, деколте, тялоСледва повлияване на брьчките стягане и повдигане на отпуснатата кожа, значително подобряване и оформяне на контурите на лицето. Постепенно се оформя нова визия.

Освен цяло лице селективно могат да бьдат третирани и отделни зони. Успешно се третират двойна брадичка, торбички под очите, провисване на бузите. И фотоподмладяването и радиофрегвенцията успешно се сьчетават с химичен пилинг.