Фотоподмладяване/photorejuvenation/ и радиочестотен лифтинг

Anti age лице-представяне на различни методи за подмладяване

Запазването на младежкия вид в днешно време се постига чрез стимулиране на образуването на колаген в кожата – фотоподмладяване /photorejuvenation /, радиочестотния лифтинг, лазерен и химичен пилинг; добавяне на обеми /фильри/, ботокс, мезотерапия.
Сред успешните съвременни нехирургични методи за подмладяване са фотоподмладяването /photorejuvenation / и радиочестотния лифтинг. И двете процедури стимулират естественото образуване на колаген.

Фотоподмладяването /photorejuvenation / се извьршва  чрез IPL апарати. Използва се дьлжина на вьлната  515-1200 nm . Разбира се апаратурата трябва да бьде от висок клас за да дадат процедурите очаквания ефект. В  центьр Derma Vision се извършват процедури с първия в България апарат Lumenis M22, от най-ново поколение – съчетание между IPL (515-1200 nm) и Nd:YAG лазер (1064 nm).

Процедурата третира едновременно редица козметични и кожни проблеми – подмладяване, сьдови и пигментни лезии. Чрез нея се постига дълготраен ефект на подмладяване и освежаване – подобрява се еластичността, тургора и текстурата на кожата, повлиява се грапавостта и  нееднородната структура , стимулира се синтезата на колагена. Едновременно с това се премахват фините бръчки и разширените пори. Фотоподмладяването  третира успешно фотоувредената кожа- стареене вследствие  излагане на слънце (дисхромия, лентиго, хиперпигментации, пойкилодерма, еластоза, колагенови промени).

Едновременно с това процедурата премахва пигментни петна – лунички, петна от слънчево изгаряне, “възрастови петна”; Васкуларни /сьдови/ проблеми – еритема, розацея, купероза, дифузна червенина, зачервяване на лицето ; Съдови аномалии премахване на капиляри – телеангиектазии /разширени кръвоносни съдове/, „съдови звезди”, някои видове хемангиоми.

Фотоподмладяването третира всички тези проблеми едновременно, като води до постепенно, естествено подобряване състоянието на кожата, без да е необходим възстановителен период.

Лицето, шията и ръцете са най-предпочитаните зони за това лечение. Броят на третиранията зависи от зоната на тялото, а също и от типа кожа. Един курс на лечение включва средно между 3 и 5 третирания през 3-4 седмици,  за да се постигне търсеният ефект на гладка кожа с равномерен тен. През първата година след първоначалното лечение могат да бъдат поискани 1 или 2 поддържащи процедура. Ефектът след първата процедура е видим, но незначителен  в сравнение с постигнатия краен резултат.

Необходимо условие за успех на процедурата е липсата на слънчев загар. Използването на фотозащитни средства след третирането е задьлжително. Друга сьвременна anti-age процедура е радифрегвенцията /RF/ чрез която се постига радиочестотен  лифтинг на кожата.

Радичестотният лифтинг, или радиофрегвенцията е неоперативен лифтинг на кожата. Радиочестота е термин за енергия, обхващаща голяма част от електромагнитния спектър. Процедурата е апаратна. Радиочестотните апарати генерират топлина. Топлината предизвива процес на денатурация на колагена който се изразява в свиване на колагеновите влакна, следва стимулиране на синтезата на нов колаген. Колагеново ремоделиране трае 10-12 седмици.

Желателно е да се извьршат 5-6 процедури през 10-14 дни за да се постигне желания ефект. Радиочестотната термоиндукция е напьлно безболезнена, неаблативена, неинвазивна. Разбира се пациента трябва да обьрне внимание на апаратурата с която се извьршва процедурата.Тя трябва да е 4-5-6 HZ, за да е ефективна. Радичестотният лифтинг може да бьде прилаган върху всички възможни зони на лице, шия, деколте, тяло. Следва повлияване на брьчките стягане и повдигане на отпуснатата кожа, значително подобряване и оформяне на контурите на лицето. Постепенно се оформя нова визия.

Ако периодично се прилага тази процедура кожата никога няма да се отпусне. Освен цяло лице селективно могат да бьдат третирани и отделни зони. Успешно се третират двойна брадичка, торбички под очите, провисване на бузите.

И фотоподмладяването и  радиофрегвенцията успешно се сьчетават с химичен пилинг. При сьчетаване на процедурите сьс сьвременни козметични средства наистина се получава прекрасен ефект.