Мезоконци

Поставяне на мезоконци (Тредлифтинг с мезоконци)

Мезоконците са революционен метод в естетичната дерматология, който успешно може да замести пластичните хирургични интервенции.

Мезоконците са система от игла, или канюла с поставена в нея тънка нишка /конец/ от полидиоксанон. Полидиоксанона се използва за производство на конци за хирургията и офталмологията.

Иглата е тънка и атравматична и при изваждането и конецът остава имплантиран в кожата. Мезоконците са много фини и тънки. Впоследствие те се резорбират за 180-240 дни, като лифтинг ефектът продължава още няколко месеца.

Тредлифтинга е иновативен метод за биоармиране на тъканите с помощта на различни видове конци. Процедурата стимулира  производството на колаген – разпадайки се, конците стимулират производството на колаген.

Резултата от поставянето на мезоконци е с изразен лифтинг ефект. Постига се мигновено повдигане на контура, което с течение на времето са засилва. Едновременно с това кожата става по-млада и сияйна. Получава се видим лифтинг и подмладяване, като се запазват чертите на лицето.

Ефектът от процедурата е незабавен и е дълготраен – продължава до около 1- 2 години.

Поставянето на конеца е безболезнено. Процедурата е атравматична. Съществува 100% биосъвместимост, конеца се резорбира напълно.

Не се наблюдават алергични и други странични реакции. Понякога могат да се образуват малки хематоми, които бързо преминават. Не е необходим възстановителен период . След процедурата  пациентът веднага може да се върне към нормалния си живот. Процедурата е бърза и лесна.

Мезоконците са 3 вида – линейни, спирални и зъпчати. В зависимост от състоянието и нуждите на кожата се определя броя и вида на мезоконците, необходими за постигане на желания резултат.

Приложение

  • корекция на бръчки – назолабиални, марионетни
  • повдигане на вежди
  • лифтинг на отпуснати бузи
  • моделиране на цяло лице (Full Face)
  • моделиране на шията , корекция на двойна брадичка
  • моделиране на горната част на ръцете
  • моделиране на коремната област
  • оформяне на т.нар. бразилско дупе

Противопоказания  херпесинфекции на кожатаонкологични заболяваниянарушено кръвосъсирване.

Успешно съчетаване с други естетични процедури – мезотерапия, химичен пилинг, филъри, ботокс, плазмотерапия.